rss

MINI confirma lansarea conceptuluI Minor la Geneva

  1. 15/12/2010
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Geneva, MINI
    Vezi toate fotografiile (1)

    MINI pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc in martie 2011, un concept care va prefigura un nou city car. Informatiile au fost dezvaluite de Wolfgang Armbrecht, intr-un interviu acordat publicatiei Autocar.

    Prototipul ar putea fi denumit Minor si va relua probabil dimensiunile originalului MINI, devenind un adversar pentru compactele Smart ForTwo si Toyota iQ. Citadina  va fi bazata pe platforma actuala, care ar putea fi scurtata.

    Versiunea de serie MINI Minor va fi produsa in Anglia si ar putea fi lansata in 2013. Gama de motorizari va fi formata din noua generatie de motoare de 1,5 litri si trei cilindri, pe care BMW le dezvolta pentru propriile-i modele.

    Totodata, acelasi Armbrecht a confirmat intr-un alt interviu, de data aceasta pentru Financial Times Deutschland, debutul unui alt prototip, de dimensiuni mai mari, in cadrul urmatorului Salon Auto de la Detroit, din ianuarie. Oficialul MINI s-a zgarcit in detalii, dar este posibil sa fie vorba despre un concept avansat Canyon, versiunea cu trei usi a modelului Countryman.

    Vizualizari: 1508