rss

MINI Beachcomber Concept a primit unda verde

  1. 18/10/2010
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: coupe canyon, mini beachcomber, mini moke
    Vezi toate fotografiile (1)

    MINI Beachcomber Concept va intra in productie, dupa ce prototipul a fost prezentat in decembrie 2009 ca succesorul modelului din 1960 MINI Moke, informeaza Autocar.

    Surse din interiorul companiei au declarat ca in prezent constructorul auto lucreaza la doua versiuni ale modelului de serie. Prima urmeaza designul regasit pe conceptul Beachcomber si este denumita Moke (de catre echipa MINI).

    Celalalt este un model mai compact, vine cu o caroserie cu trei usi si patru locuri si este numit Coupe Canyon.

    Viitorul Moke va fi construit pe platforma Countryman, care va mai fi folosita si in cazul urmatoarei generatii MINI Clubman. In privinta designului, va pastra garda la sol inalta si aspectul rudimentar-chic al conceptului Beachcomber.

    Coupe Canyon va fi un model mult mai salbatic, fiind o adevarata reinterpretare a ideii de „beach car”. Aceasta versiune va utiliza platforma scurtata regasita pe Countryman si va beneficia de noul sistem de tractiune integrala MINI ALL4.

    Designerii lucreaza in prezent la ambele derivate ale Beachcomber Concept, urmand ca la inceptului anului urmator, constructorul auto sa aleaga una dintre versiuni.

    Vizualizari: 1606