rss

Geneva 2011: MINI Rocketman Concept

  1. 23/02/2011
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Concept, Geneva, MINI, rocketman
    Vezi toate fotografiile (14)

    MINI va aduce in fata publicului de la Geneva un nou concept care reprezinta intoarcerea brandului la valorile stilistice traditionale, precum si un raspuns la nevoile de mobilitate urbana actuale.

    Prototipul Rocketman preia dimensiunile clasicului MINI: masoara in lungime putin peste 3,4 metri si vine cu o configuratie de locuri 3+1 si trei usi. Asadar, modelul ofera trei locuri permanente si unul pliabil.

    Noua filosofie de design poate fi recunoscuta si pe acest concept, dovada a versatilitatii noii directii de stil. La exterior se remarca blocurile optice cu LED-uri, stopurile cu LED in relief, portierele cu deschidere inedita, jantele de 18 inch, usa hayonului cu deschidere dubla si plafonul realizat dintr-un material transparent pe care este stilizat drapelul tarii de origine MINI.

    Consola centrala este dominata de celebrul vitezometru de dimensiuni generoase. Totodata, conceptul beneficiaza de conectivitate la Internet, un HDD detasabil si un trackball pentru gestionarea functiilor multimedia.

    Revenind la dimensiuni, MINI Rocketman are o lungime de 3,419 metri, ceea ce inseamna ca este ceva mai lung decat modelul original. Latimea prototipului este de 1.907 cm (inclusiv oglinzile retrovizoare), iar inaltimea este de 1.398 metri.

    Conceptul este construit pe o arhitectura spaceframe din fibra de carbon, fapt ce reduce greutatea si conduce la un consum mediu de numai 3 litri la 100 de km.

    Rocketman va ramane un concept, momentand neexistand planuri de a-l aduce pe liniile de productie.


    Vizualizari: 1987