rss

Utilizatorii MINI E s-au declarat incantati

  1. 28/01/2010
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Mini E
    Vezi toate fotografiile (4)

    Un studiu comandat de BMW si realizat de Universitatea din California, Davis, arata ca cei mai multi conducatori de MINI E sunt in general multumiti de masinile lor, dupa sase luni de utilizare. Cu toate acestea, dupa cum arata rapoartele, nemultumirea comuna este asa numita “anxietate de gama."

     

    Cu toate ca un MINI E complet incarcat poate pastra masina in miscare pe o distanta de 160 km, o reincarcare completa dureaza intre patru si opt ore. In cazul in care un proprietar american de MINI E este fortat sa conecteze masina intr-o priza standard de 110 volti, timpul de reincarcare ajunge pana la 23 de ore.

     

    Unul dintre utilizatorii de MINI E a declarat pentru un ziar canadian, "Pana cand vor exista destule statii de incarcare a bateriilor, există o “lesa electrica” careia trebuie sa ne supunem." Din acest motiv, conducatorul auto a instalat o statie de incarcare suplimentara la locul de munca.

     

    Un comunicat de presa MINI spune ca 160 km au fost raportati ca fiind "suficienti pentru majoritatea nevoilor zilnice" de catre 57 dintre soferii intervievati in studiu. De asemenea, studiul a examinat toate jurnalele celor 450 de conducatori MINI E inclusi in experiment, care spun ca experienta la volanul unui vehicul electric este la fel de "incantatoare" ca intr-o masina alimentata in mod conventional. Cu toate acestea, utilizatorii ar dori sa vada mai mult loc pentru bagaje si pasageri.

     

    MINI E constituie primul capitol al “project i” al BMW Group, proiect ce presupune angajamentul asumat pe termen lung pentru implicarea in proiecte de cercetare si pentru dezvoltarea de noi tipuri de vehicule. Acestea trebuie sa raspunda nevoilor specifice ale marilor metropole aflate intr-o permanenta dezvoltare unde se anticipeaza si cea mai mare crestere a numarului de automobile pentru urmatorii 20 de ani.

     

    BMW deruleaza un program de testare a fiabilitatii acestor modele in SUA, prin care a oferit, in regim de leasing, 450 de MINI electrice catre doritori.

     

    Vizualizari: 1578