rss

T25, mini-ul lui Gordon Murray, ar putea avea si versiune electrica

  1. 10/11/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Apple, Gordon Murray, T25, t27, Vehicul electric
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi se afla inca la stadiul de proiect, microcar-ul lui Gordon Murray promite inca de pe-acum sa fie una dintre cele mai reusite masini de oras.

    Va avea un portbagaj mai mare decat al lui Smart, un motor de 660 cmc ultraeficient si, daca ultimele zvonuri se vor adeveri, o versiune 100% electrica.

    Aceasta ar putea primi numele T27 si... titulatura de cel mai eficient vehicul electric din lume, cu toate ca, deocamdata, nu se stie nimic despre sistemul de propulsie. In schimb, se stie faptul ca proiectul masinii electrice va inghiti in jur de 9 milioane de lire sterline, bani proveniti din investitiile realizate de catre Technology Strategy (o institutie publica sprijinita de guvernul britanic), Zytek Automotive Technology si, evident, firma lui Gordon Murray.

    De mentionat faptul ca designerul englez nu are de gand sa se ocupe de productia efectiva a lui T27, el urmand a vinde drepturile de fabricatie ale mini-ului electric unor companii interesate (se vehiculeaza nume precum Apple, Sony si Virgin). Obiectivul lui Gordon Murray este sa termine constructia a patru prototipuri in decursul a 16 luni si, eventual, sa creeze o uzina care sa foloseasca genialul proces de asamblare iStream.

    Vizualizari: 1350