rss

Mini electric

  1. 17/08/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Mini E
    Vezi toate fotografiile (5)

    MINI E a furnizat un feedback autentic din partea a sute de conducatori auto. Rezultatele sunt comentate pe diverse medii on-line (bloguri sau facebook)
    Doua luni de experimente pionierat in domeniul automobilelor propulsate electric au furnizat informatii unice cu privire la comportamentul pe sosea al MINI E. Au fost colectate informatii de la 450 de conducatori auto.

    Automobilele MINI E sunt conduse zilnic pe strazile din New York, New Jersey si Los Angeles atat de reprezentanti ai municipalitatilor, ai universitatilor, ai institutiilor publice, de cei ai organizatiilor non-profit si comerciale cat si de clienti privati.
    Incepand cu luna iunie, cand au fost livrate primele modele, informatiile au fost colectate de MINI USA. Conducatorii auto au descris ce experimenteaza la volanul unui automobil in totalitate electric. Raspunsurile acestora acopera o varietate larga de subiecte precum optimizarea consumului de energie prin recuperarea energiei la franare, planificarea calatoriei in functie de autonomie sau rezultatele altor sisteme pentru reducerea consumului de energie.


    Cercetarea realizata de BMW Group in parteneriat cu Universitatea din California (UC Davis) vine in completarea rezultatelor obtinute prin testarea celor 450 de masini in US. Aceasta isi propune sa se concentreze si mai mult pe experienta reala de condus a unui automobil electric. Se asteapta ca datele acumulate in perioada de experiment sa ofere informatii valoroase asupra perceptiei automobilelor electrice. Studiul colecteaza informatii de la 50 de participanti voluntari prin intermediul jurnalelor electronice, al chestionarelor, dar si printr-o serie de interviuri realizate pe parcursul unui an de studiu.
    "Feedback-ul si datele raportate de acesti primi utilizatori sunt deosebit de valoroase deoarece nu se supun limitelor impuse in cazul testelor de laborator," sustine Jim McDowell, vicepresedintele MINI USA. "Fie ca vin din partea cercetarii UC Davis, de pe bloggurile clientilor sau prin feedback direct catre compania noastra, aceste teste ne ofera o imagine importanta despre eficienta utilizarii in tara noastra a automobilelor in totalitate electrice."


    Centrele de alimentare au fost instalate in garajele personale ale conducatorilor de MINI E. Au fost construite doua sisteme de incarcare – varianta de 220 volti si 32 de amperi ce permite incarcara completa a acumulatorilor intr-un interval de la 3 la 5 ore, in timp ce sistemul de 48 de amperi permite alimentarea in maxim 3 ore. Fiecare MINI E este dotat cu un cablu de 110 volti putand fi astfel incarcat si de la alte locatii in afara celor instalate la domiciliu.


    Un grup de clienti MINI E a creat chiar si un un website in care prezinta harta virtuala a centrelor de incarcare electrice pentru posesorii de MINI E "charging on the go": https://www.waterway4.com/mini-e/.
    Autonomia uzuala este de 160 de km. Un singur voluntar a declarat, in cadrul unor discutii de grup pe Facebook, ca a reusit sa parcurga 227 km doar cu o singura incarcare. Autonomia unui automobil electric depinde in mare masura de stilul de condus si de conditiile de mediu, mult mai mult decat pentru un automobil echipat cu un motor cu ardere interna.
    Pentru pregatirea viitoarelor teste, BMW Group a invitat la discutii si Agentia pentru Protejarea Mediului Inconjurator (EPA). Acest demers are ca obiectiv identificarea unei autonomii reale pentru MINI E, obtinerea certificarii EPA cat si realizarea celui mai reprezentativ tabel de consum pentru automobile electrice. Compania a colaborat indeaproape si cu California Air Resources Board (CARB) pentru a obtine certificarea ZEV (vehicule cu zero emisii).


    Acest experiment unic a intampinat si provocari. De exemplu, procesul de instalare a sistemelor de incarcare rezidentiale trebuie sa respecte regulamentele comunitatilor, aspect ce a condus, in unele cazuri, la depasirea temenelor de instalare. Toate aceste dificultati au fost in final depasite.

    MINI E constituie primul capitol al “project i” al BMW Group, proiect ce presupune angajamentul asumat pe termen lung pentru implicarea in proiecte de cercetare si pentru dezvoltarea de noi tipuri de vehicule. Acestea trebuie sa rasunda nevoilor specifice ale marilor metropole aflate intr-o permanenta dezvoltare unde se anticipeaza si cea mai mare crestere a numarului de automobile pentru urmatorii 20 de ani. Saptamana trecuta BMW Group a anuntat oficial ca a optat pentru SB LiMotive ca furnizor exclusiv de acumulatori pentru primele autoturisme electrice destinate marilor orase.

    Vizualizari: 2017