rss

Galerie foto: masinute din... doze din aluminiu

  1. 07/12/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Galerie foto, Sandy Sanderson
    Vezi toate fotografiile (8)

    De-a lungul timpului, am prezentat multe forme de arta in paginile site-ului nostru: masini la scara reala din lego, monopost de F1 din haine, statui din anvelope uzate etc. Dar ideile si imaginatia unora nu se opresc aici. Este si cazul lui Sandy Sanderson, un neo-zeelandez care isi omoara timpul "construind" masini din doze (cutii) din aluminiu.

    Sanderson s-a apucat de aceasta indeletnicire pentru a face timpul sa treaca mai repede dupa ce si-a rupt mana intr-un accident de motocicleta. Ideea i-a venit in timp ce bea suc dintr-o cutie si, amintindu-si cum o alta persoana s-a folosit de dozele din aluminiu pentru a construi machete de avioane, s-a gandit sa isi incerce si el indemanarea.

    Astfel, folosindu-se de lipici, lemn, sarma galvanizata, cablu electric si alte asemenea nimicuri, Sandy Sanderson a realizat aceste masinute pe care intentioneaza sa le scoata la vanzare.

    Desi pentru unii pare o treaba de copil, autorul sustine ca nu este deloc asa: trebuie masurat si taiat cu precizie, plus atentie mare pentru ca scrisul initial de pe cutie sa se continue natural si placut pe elementele de caroserie ale micilor modele.

    Daca inca vi se pare simplu, aflati ca scara aproximativa este de 1:10, iar pentru unele modele a fost nevoie de peste 30 de cutii din aluminiu.

    Vizualizari: 4161