rss

First este noul entry-level al gamei MINI

  1. 18/07/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: distributie variabila, entry-level, First, Hatch, MINI
    Vezi toate fotografiile (1)

    MINI a lansat in Marea Britanie o noua versiune a hatch-ului cu doua usi, ce preia rolul celei mai ieftine masini din gama. Numit “First”, modelul este animat de un motor de 1,4 litri si 75 CP si porneste de la un pret de 10.950 de lire sterline (aproximativ 12.750 de euro).

    Cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte, agregatul imprima masinii o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 13,2 secunde; pe de alta parte, adevaratul atu al lui First este consumul de combustibil, al carui valoare medie este de 4,4 l/100 km.

    Din fericire, vestile bune nu se termina aici, First putand fi numit cu greu un model entry-level cand subiect de discutie devine pachetul de dotari standard. Construit cu gandul la eficienta, acest MINI dispune de sistem automat start-stop, franare regenerativa, arbore cu came cu distributie variabila si indicator de bord pentru schimbarea optima a treptei de viteza.

    Deocamdata nu se stie daca britanicii vor comercializa masina si in Europa continentala, insa, de indata ce vom avea informatii in acest sens, va vom da de veste.

    Vizualizari: 1291