rss

Fabrica de zvonuri: MINI pregateste o versiune GTI bazata pe Crossover Concept

  1. 07/05/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Crossover Concept, Gti, MINI, mini crossman
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu toate ca noul crossover MINI, care se va numi cel mai probabil Crossman, nu a aparut inca pe piata, circula deja in industrie un zvon potrivit caruia brandul britanic intentioneaza sa introduca in gama si o versiune sport GTI, care, asa cum sugereaza si numele, ar urma sa aiba rival direct pe VW Golf GTI si alte modele similare.

    Surse din interiorul companiei sustin ca GTI este unul dintre cele doua viitoare modele (celalalt fiind un hatchback clasic) pe care MINI intentioneaza sa le construiasca pe o versiune modificata a platformei tehnice pe care sta conceptul Crossover.

    Daca va primi unda verde pentru a intra in productia de serie, MINI GTI va mosteni gabaritul prototipului prezentat anul trecut la Paris, aceasta insemnand ca va avea o lungime de 4 metri, insa se va deosebi de prototipul din care deriva printr-o garda la sol mai mica, un comportament dinamic superior, dar si o serie de modificari de ordin estetic cum ar fi noi spoilere fata/spate, un nou set de jante din aliaj si, firesc, un kit exterior mult mai agresiv. Si la interior vor surveni modificari importante, viitorul model urmand sa primeasca, intre altele, scaune cu un design unic, volan sport in trei spite, precum si materiale si finisaje de calitate.

    Tinand cont de faptul ca MINI Crossman va ajunge in showroom-uri inainte de 2010, este de asteptat ca MINI GTI sa fie lansat pe piata spre sfarsitul anului 2011.

    Vizualizari: 1014