rss

Au sosit primele masini pentru programul pilot MINI E din SUA

  1. 16/04/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: BMW, MINI, MINI Cooper S, Mini E, Mini electric
    Vezi toate fotografiile (5)

    Primele unitati MINI E incluse in programul pilot de testare a modelor electrice, pe care BMW il va desfasura timp de un an in Statele Unite ale Americii, au sosit in California, acolo unde inginerii bavarezii fac ultimele pregatiri.

    BMW a anuntat la inceputul anului ca va derula un program de testare a fiabilitatii acestor modele in Statele Unite ale Americii prin care vor fi oferite, in regim de leasing, 450 de MINI electrice catre posibilii doritori. Pana in prezent si-au exprimat dorinta de a testa un MINI E peste 1.800 de persoane, dintre acestia urmand sa fie selectionati 450, care vor participa la acest program ce se va derula in Los Angeles, New York si New Jersey.

    Acelasi program se va desfasura si in alte mari orase ale lumii, ca Berlin si Londra, urmand ca la final sa se ia o decizie daca MINI E va fi comercializat pe scara larga. Astfel, ar deveni fi cel de-al model electric, dupa Tesla, care ar intra in productia de serie si primul oferit de unul dintre cei mai importanti constructor.

    Modelul MINI E este, de fapt, un MINI Cooper S la care bancheta a fost inlocuita cu 5.088 de celule Li-ion, grupate in 48 de module, cu o capacitate totala de 35 kWh. Motorul electric, furnizat de americanii de la AC Propulsion, are o singura treapta de viteza si transmite puterea catre rotile din fata.

    Specificatiile tehnice nu sunt nici ele de neglijat. Cei 204 CP propulseaza modelul de 1.465 kg de la 0 la 100 km/h in 8,5 secunde, iar viteza maxima a fost limitată la 152 km/h. Autonomia oferita de baterii este de 240 km, pentru incarcarea lor completa fiind necesare circa doua ore si jumatate si... o priza normala.

    Vizualizari: 1522