rss

MINI One D se lanseaza in septembrie

  1. 02/07/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: BMW, MINI, mini one, mini one D, One
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce in dimineata zilei de astazi a publicat detaliile si fotografiile oficiale cu noul SUV compact BMW X1, constructorul bavarez si-a indreptat atentia catre un alt brand din grup, MINI, si a anuntat ca in luna septembrie va fi lansat o noua versiune entry-level in gama diesel, denumita One D.

    Noul MINI One D este propulsata de acelasi motor turbodiesel de 1,6 litri de pe Cooper D, care dezvolta 90 CP la 4.000 rpm si un cuplu maxim de 215 Nm disponibili de la 1.750 rpm. Cu aceste resurse si ajutat de o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, One D sprinteaza de la 0-100 km/h in 11,5 secunde si atinge o viteza de varf de 182 km/h.

    Bineinteles, principalul scop al propulsorului este sa ofere cifre de consum si emisii de CO2 pe care de regula le intalnim la un diesel. Astfel, noul MINI One D este creditat cu un consum mediu de 3,9 l/100 km, in timp ce nivelul noxelor degajate in aer este de numai 104 g/km.

    Noul nivel de echipare cuprinde aceleasi dotari ca MINI One. Astfel, asemenea versiunii pe benzina, One D dispune de acoperis in culoarea caroseriei, in timp ce locul grilei hexagonale a radiatorului de pe celelalte modele este luat de una cu rama cromata si cu tije de culoare neagra.

    Ca dotari de siguranta, MINI One D ofera airbag-uri frontale si laterale si centuri de siguranta in trei puncte pentru toate cele patru locuri. Toate sistemele cu care este dotat modelul sunt controlate de un sistem electronic central de siguranta cu senzori.

    Asa cum spuneam, MINI One D va ajunge in showroom-uri in septembrie, iar preturile vor fi date publicitatii in momentul lansarii.

    Vizualizari: 1112