rss

Mini Coupe Concept dezvaluit inainte de Frankfurt

  1. 26/08/2009
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Concept, Coupe, MINI, mini coupe, mini coupe concept
    Vezi toate fotografiile (18)

    Pentru a sarbatori implinirea a 50 de ani de la lansarea modelului original, producatorul britanic a dezvaluit in aceasta dimineata conceptul MINI Coupe Concept, care va putea fi admirat in premiera in carne si oase la Frankfurt.

    Coupe-ul sport este propulsat de cel mai potent motor existent in gama MINI. Este vorba despre motorul turbo de 1,6 litri imprumutat de la John Cooper Works, care este capabil sa produca 211 CP si 260 Nm de cuplu. Momentul maxim poate creste pana la 280 Nm datorita functiei "overboost".

    Avand dimensiunile de 3.714 mm lungime, 1.683 mm latime si 1.356 mm inaltime, si o caroserie realizata din materiale compozite foarte usoare, MINI Coupe Concept promite performante de exceptie, pe care insa constructorul le va publica in momentul prezentarii oficiale de la Frankfurt. Apropo de dimensiuni, volumul portbagajului este de 250 de litri.

    Din punct de vedere estetic, noul concept preia detalii de la modelul MINI de serie, in special la partea frontala. Se remarca astfel capota pe care troneaza o priza de aer uriasa, clasicele faruri rotunde mari cu becuri de semnalizare integrate, grila radiatorului cromata larga (aceeasi ca aceea de pe MINI Cooper S) vopsita in aceleasi culori alb si albastru ca tema caroseriei, insertii in aceleasi nuante la nivelul jantelor si a difuzorului posterior, precum si priza de aer frontala supradimensionata care a fost adaptata look-ului sportiv al masinii.

    Profilul lateral al masinii adopta aceeasi nota sportiva, care este data de o noua linie a plafonului plonjata catre spate, ce a fost posibila prin inclinarea pronuntata a montantilor A, de linia mediana inalta si de uriasele roti. Parbrizul este si el mai inclinat comparativ cu cel de pe modelul Cooper si se imbina armonios in acoperis. Acesta din urma este de aceasta data integral din aluminiu, pentru a ajuta la coborarea centrului de gravitatie.

    La interior, MINI Coupe Concept a primit un imens turometru ce a fost pozitionat chiar in spatele volanului, care este incadrat de doua ceasuri elvetiene: un cronometru si un ceas conventional. In schimb, vitezometrul este acum integrat in instrumentarul "Center Speedo" amplasat central in partea superioara a plansei de bord. Aici se mai afla sistemul audio, precum si functiile de navigatie si entertainment. Totodata, inginerii MINI au renuntat la cele doua locuri din spate si au folosit dotari, materiale si finisaje premium care adopta aceeasi nota sportiva.

    Vizualizari: 1746