rss

Toyota Romania a rechemat in service 102 unitati Lexus

  1. 09/11/2010
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: frane, lexus, , pompa de benzina,, rechemare,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota Romania, importator Lexus pe plan local, a rechemat 102 unitati Lexus vandute la noi in tara, din cauza unor posibile defectiuni electrice la pompa de benzina si la sistemul de franare. Toate cheltuielile ce rezulta din rechemarile in service vor fi suportate de producator.

     

    Compania a trimis o notificare pentru 7 unitati GS300 (pentru probleme la pompa de benzina) si 95 unitati GS300, IS250, IS220d, RX300 si RX330 (pentru probleme la frane).

     

    In cazul GS300, textul este urmatorul: “Materialul cablajului electric care alimenteaza pompa de benzina din rezervor nu este foarte flexibil. Din acest motiv, terminalele conectorului electric se misca atuci cand se misca placa de sustinere a pompei de benzina din cauza diferentei de presiune care se creaza in rezervor prin deschiderea busonului acestuia. Atunci cand autoturismul este utilizat o perioada mai lunga de timp, terminalele conectorului se pot uza prematur, ceea ce va duce la conductivitate scazuta, facand ca motorul sa se opreasca in timpul functionarii sau imposibilitatea pornirii acestuia”.

     

    Pentru celelalte modele, Toyota Romania explica rechemarea astfel: “In timpul asamblarii autovehiculului, Toyota foloseste un lichid de frana care contine polimeri cu rolul de lubrifiere a diverselor componente ale sistemului de franare. Daca la inlocuirea lichidului de frana nu este folosit un lichid care sa contina acesti polimeri, o parte a garniturilor de etansare ale pompei de frana pot ramane fara lubrifiere si se pot rasuci in timpul deplasarii pistonasului.

     

    Daca acest lucru se intampla, o mica parte din lichidul de frana poate scapa din pompa de frana in servofrana, ceea ce va duce la aprinderea martorului de avertizare a sistemului de franare din bord. Daca autoturismul continua sa fie utlizat in aceste conditii, senzatia actionarii pedalei de frana se poate modifica si eventual performantele sistemului de franare vor incepe sa se reduca treptat. Cu toate ca Toyota nu considera acest defect a fi unul legat de siguranta, totusi va desfasura in mod voluntar o campanie de rechemare in service a masinilor afectate”.

    Vizualizari: 2531
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »