rss

Range Rover Evoque cu cinci usi a fost dezvaluit

  1. 11/11/2010
  2. Categoria: Land Rover
  3. Tags: Land Rover, range rover evoque
    Vezi toate fotografiile (7)

    Land Rover a anuntat oficial ceea ce toata lumea astepta de ceva timp: producatorul britanic va lansa o versiune cu cinci usi a celui mai nou si mai tineresc model, Range Rover Evoque.

    Modelul nu se deosebeste prea mult in materie de design de conceptul LRX, numele ales facand trimitere la relatia speciala intre Land Rover si revista Vogue.

    Evoque va fi lansat pe piata in vara anului 2011, la un pret de pornire de 35.000 euro. Versiunea cu cinci usi isi va avea premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, la data de 17 noimbrie 2010.

    Dimensiunile nu au fost dezvaluite in totalitate, constructorul auto multumindu-se cu specificatiile unei inaltimi cu 30 mm mai generoase comparativ cu versiunea cu trei portiere. Astfel, pasagerii din spate vor avea un spatiu mai mare cu 50 mm la nivelul umerilor.

    Gama de motorizari va cuprinde trei propuloare diesel si unul pe benzina, iar tractiunea poate fi 4×4 sau 4×2 (pentru prima data in istoria Land Rover un model are tractiune pe doua roti).

    Pe frontul diesel, noul model va fi oferit cu un motor turbo de 2,2 litri (2.2 eD4), ce dezvolta 150 CP (emisii CO2 pe kilometru sub 130 de grame), unul de 2,2 litri turbo (2.2 TD4), cu aceeasi putere (150 CP), dar cu mai putina atentie fata de mediul inconjurator si versiunea mai puternica 2.2 TD4, care dezvolta 190 Cai Putere. Pe benzina avem de-a face cu unitatea de 2 litri, ce produce 240 CP.

    Range Rover Evoque echipat cu unitatea de 2,2 litri si 150 CO inregistreaza un nivel al emisiiloe CO2 de numai 135 grame/km.

    Land Rover poate fi echipat fie cu o transmisie manuala cu sase trepte, fie cu una automata, tot cu sase trepte, in functie de motorizarea aleasa.

    Conform 0-100.ro, care citeaza surse din interiorul companiei, Land Rover va transforma familia de modele Range Rover in marca de sine statatoare, incepand de anul viitor. Automobilul care va puncta acest pas va fi Evoque.

    Vizualizari: 4144