rss

Satul de copiile din China, Land Rover schimba strategia. Ce masuri iau britanicii

  1. 19/10/2017
  2. Categoria: Land Rover
  3. Tags: copii land rover, jiangling motors, Land Rover, landwind x7, range rover evoque
    Vezi toate fotografiile (3)

    Totul a inceput atunci cand brand-ul asiatic Jiangling Motors a copiat SUV-ul Evoque si l-a vandut pe piata din China sub numele de Landwind X7. Desigur, asemanarea dintre cele doua modele este izbitoare, insa chiar si asa, chinezii au sustinut contrariul.

    Britanicii le-au intentat acestora din urma mai multe procese si au depus chiar o cerere de patent pe modelul original. Toate aceste actiuni s-au finalizat fara niciun rezultat concret, tocmai de aceea oficialii brand-ului din Coventry se vad nevoiti sa ia masuri suplimentare pe viitor.

    Gerry McGovern, designerul sef de la Land Rover, a declarat in cel mai recent interviu al sau ca in perioada urmatoare, conceptele nu vor mai debuta cu mult timp inaintea versiunii de productie, pentru a nu le mai da asiaticilor ocazia sa le copieze pana in cel mai mic detaliu. In acest fel, britanicii si-ar proteja si investitiile enorme pe care le fac in dezvoltarea unor modele noi.

    Este o practica destul de comuna in Asia, ca producatorii sa copieze masinile brand-urilor mult mai cunoscute din Vest. Spre exemplu, chinezii de la Zotye au o slabiciune pentru modelele gigantului german Volkswagen de la care au copiat pe rand Audi-ul Q3, Q5, vechiul si noul Tiguan sau Porsche-ul Macan si Cayenne.

    Vizualizari: 2582