rss

Prima schita oficiala cu SUV-ul Lamborghini

  1. 20/04/2012
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Lamborghini, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lamborghini a publicat prima schita oficiala cu mult-asteptatul SUV. Primul model de acest gen din istoria casei auto va fi prezentat sub forma de prototip luni, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

    Constructorul auto din Sant'Agata Bolognese s-a hotarat, in sfarsit, sa dezvaluie primele linii ale viitorului SUV, dupa ce ani la randul discretia a fost cuvantul de ordine.

    Totusi, nici acum nu s-au simtit prea generosi, oficialii Lamborghini pastrand pentru marele eveniment detaliile tehnice, dar si denumirea. Pana la publicarea informatiilor oficiale, presa de specialitate si-a facut datoria, publicand o serie de speculatii care anunta doua posibile nume: Urus si Deimos.

    Citeste si Lamborghini a inregistrat numele "Deimos"

    SUV-ul are sanse mari sa fie identificat prin intermediul primei denumiri avand in vedere predilectia Lamborghini pentru universul taurilor de corida. Termenul "Urus" provine de la ”Bos primigenius”, o specie de taur european care a disparut de pe Batranul Continent in 1627. Deimos, de cealalta parte, a fost inregistrat de curand si are ca sursa de inspiratie mitologia greaca.

    La capitolul detalii tehnice, SUV-ul Lamborghini ar putea fi un SUV-Coupe, cu dimensiuni similare cu cele ale lui Audi Q7, construit pe platforma mecanica a lui Porsche Cayenne si Volkswagen Touareg. Estetic vorbind, acesta va avea ca sursa de inspiratie conceptul Estoque.

    SUV-ul Lamborghini ar putea fi echipat cu un propulsor V10 de 5.2 litri, cu injectie directa, capabil sa produca nu mai putin de 600 CP.



    Vizualizari: 1634