rss

Noul Jeep Grand Cherokee SRT8: primele informatii

  1. 13/04/2009
  2. Categoria: Jeep
  3. Tags: BMW, Grand cherokee srt-8, Jeep, Mercedes, Porsche 356
    Vezi toate fotografiile (1)

    La prima vedere, noul Jeep Grand Cherokee este o imensa surpriza placuta, designul echilibrat fiind dublat de o configuratie tehnica care, cel putin pe hartie, pare foarte competitiva.

    Ei bine, aflati ca fabricantul american abia a deschis ostilitatile, in 2011 concurenta urmand a face cunostinta cu artileria grea: Grand Cherokee SRT8.

    La fel ca si actualul model, noul monstru mecanic al lui Jeep nu va cauta in nici un fel sa-si ascunda potentialul, prizele de aer imense sapate in bara de protectie si capota, eleronul montat in prelungirea plafonului, rotile XXXL si kit-ul de coborare a suspensiei urmand a face, toate, parte din meniu.

    La o adica, Grand Cherokee SRT8 va avea si cu ce sa se laude, fiindca americanii au de gand sa il doteze cu un nou Hemi V8 de 6,4 litri cilindree capabil de vreo 505 CP si 690 Nm.

    Asta i-ar permite yankeului sa ajunga la 100 km/h in sub cinci secunde si... sa deranjeze destul de grav apele lui Mercedes ML 63 AMG, Porsche Cayenne sau proaspatului BMW X5 M (mai cu seama ca, la cum ii stim noi pe cei de pe malul vestic al Atlanticului, pretul va fi aproape sigur unul modic prin comparatie).

    Vizualizari: 2846