rss

Jeep Compass obtine punctaj maxim la testele EuroNCAP

  1. 06/09/2017
  2. Categoria: Jeep
    Vezi toate fotografiile (6)

    Noul Jeep Compass a obtinut 5 stele, maximum de puncte la testele EuroNCAP, cel mai nou model Jeep fiind expresia celor mai avansate tehnologii dezvoltate pana acum de brandul cu sapte fante. Noul Jeep Compass a obtinut calificative de top in toate categoriile, inclusiv protectia ocupantilor adulti, protectia copiilor, protectia pietonilor si la nivelul pachetului de sisteme de siguranta si asistenta. Rezultatul este cu atat mai remarcabil, cu cat a fost obtinut in urma inaspririi standardelor de evaluare ale EuroNCAP in anul 2017.

    Punctajul reafirma ca siguranta pasagerilor si a utilizatorilor a jucat un rol primordial in dezvolvarea noului Jeep Compass. Jeep Compass este construit in jurul unui compartiment de protectie “safety cage”, realizat in proportie de 65% din otel ultra-rezistent, care asigura o rigiditate torsionala ridicata si protectie sporita pentru pasageri, si numara peste 70 de sisteme si functii de siguranta pasiva si activa. Acestea stabilesc noi standarde in gama Jeep.

    Printre sistemele de siguranta din dotarea standard a lui Jeep Compass, se regasesc Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus, in cadrul carora tehnologia radar si camera conlucreaza pentru a recunoaste coliziunile potentiale si le previn prin avertizarea acustica, vizuala si tacila a soferului; atunci cand este necesar, in aceasta ecuatie intervine si sistemul ESP. In functie de versiunea de echipare, pot fi disponibile in standard sau optional sisteme concepute special pentru a asista soferul atunci cand acesta se afla pe autostrada sau la drum lung. Printre acestea, Adaptive Cruise Control (mentine distanta fata de autovehiculul din fata si poate frana pana la oprire in cazuri de urgenta, fara interventia soferului) si Blind-Spot Monitoring (monitorizeaza unghiul mort si avertizeaza acustic si vizual soferul).

    Noul Compass poate fi dotat cu sisteme specifice de asistenta la manevrele de parcare, precum Rear Cross Path Detection (avertizeaza soferul in cazul intersectarii cu un obstacol – vehicul sau persoane, atunci cand soferul efectueaza manevre de iesire din locuri de parcare cu spatele), Park View (camera video cu marcaje dinamice pentru mersul inapoi), si asistenta la parcarea laterala si perpendiculara.

    La toate aceste sisteme datorita carora Jeep Compass a obtinut 5 stele EuroNCAP se adauga cele 6 airbag-uri din standard si sistemului ESC (Electronic Stability Control) cu ERM (Electronic Rollover Mitigation).
    Noul SUV compact Jeep combina tehnologia user-friendly si o gama larga de sisteme si functii de asistenta, cu legendara abilitate off-road Jeep, sub un design modern si distinctiv. Jeep Compass va fi disponibil in Romania incepand cu luna septembrie a acestui an. Preturile pentru piata noastra vor fi anuntate in curand.

    Vizualizari: 1447
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »