rss

Alfa Romeo planuieste un SUV pe platforma lui Jeep Grand Cherokee?

  1. 04/09/2009
  2. Categoria: Jeep
  3. Tags: Alfa Romeo, Audi q7, Chrysler, Fiat, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    FIAT si Chrysler incearca pe cat de repede posibil sa stabileasca un numar rezonabil de legaturi la nivel tehnologic, insa, in afara arhitecturii LX – pe care este construit Chrysler 300C, Dodge Charger si Dodge Challenger – si a noului motor V6 Pentastar, americanii nu au foarte multe de oferit.

    Totusi, italienii au devenit brusc interesati de platforma lui Jeep Grand Cherokee, care ar putea fi folosita la dezvoltarea unui SUV Alfa Romeo.

    Compania din Milano tanjeste de multa vreme dupa un tot-teren “soft”, in genul lui BMW X5, iar tehnica noului Grand Cherokee – la randul ei derivata din cea a lui Mercedes ML – ar putea fi exact ceea ce le trebuia.

    Orice SUV premium, de la Audi Q7 si Porsche Cayenne pana la anterior mentionatele ML si X5, ar putea fi in pericol, mai ales daca ne gandim la faptul ca italienii se pricep de minune sa combine tehnica de varf cu un design rapitor.

    Ramane de vazut si ce motorizari va alege FIAT in caz ca SUV-ul Alfa primeste unda verde, insa noi nu ne bazam prea mult pe uriasele agregate V8 Hemi. Mai degraba, ar trebui sa ne asteptam la V6-le Pentastar de 3,6 litri si 280 CP (eventual intr-o forma supraalimentata), precum si la un turbodiesel cu performante cel putin decente. Ultimul, evident, destinat pietei europene.

    Vizualizari: 1230