rss

3 milioane de Jeep-uri Grand Cherokee ar putea fi investigate de NHTSA

  1. 14/11/2009
  2. Categoria: Jeep
  3. Tags: Grand Cherokee, Jeep, NHTSA
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aproximativ 3 milioane de Jeep-uri Grand Cherokee fabricate intre 1993 si 2004 ar putea face obiectul unei anchete a National Highway Traffic Safety Administration, dupa ce Center for Auto Safety a reclamat faptul ca rezervorul de plastic al acestor masini poate lua foc foarte usor.

    De vina este pozitia rezervorului - situat in spatele puntii posterioare si vizibil sub spoiler - care il face foarte vulnerabil in cazul unui accident. De asemenea, gatul rezervorului se poate desprinde la impact, iar benzina imprastiata astfel din recipient creste riscul izbucnirii unui incendiu.

    Potrivit Centrului pentru Siguranta Auto, 172 de Jeep-uri produse in perioada 1993-2004 au luat foc dupa ce au fost implicate in accidente rutiere, fapt ce a dus la decesul a 254 de persoane si doar un Jeep Grand Cherokee produs dupa 2005 a fost cuprins de flacari in urma unui accident.

    Organizatia non-profit a trimis o petitie catre NHTSA, urmand ca in scurt timp acestia sa ia o decizie cu privire la inceperea sau nu a investigatiei. Chiar daca raspunsul lor va fi unul afirmativ, rezultatele nu vor fi facute publice prea devreme, o astfel de ancheta putandu-se intinde pe o perioada de pana la cativa ani.

    Vizualizari: 3860