rss

Viitorul roadster Jaguar XE va avea si versiune plug-in

  1. 16/06/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: F-type, Jaguar, Plug-in, Tata Motors, xe roadster
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cand TATA Motors a cumparat anul trecut Jaguar, multi au privit cu scepticism viitorul acestui brand. Aceste indoieli sunt risipite treptat de planurile indienilor de revigorare a gamei marcii engleze. Un prim pas va fi facut prin introducerea unui nou model, un roadster care ar urma sa se numeasca XE si care se afla in primele etape ale procesului de design.

    Prevazuta initial pentru anul 2011, lansarea noii decapotabile a fost amanata cu un an din cauza faptului ca Jaguar pregateste si o versiune plug-in al carei proces de dezvoltare necesita un timp mai indelungat. Viitorul tren de rulare hibrid va fi alcatuit dintr-un motor pe benzina in 3 cilindri si unul electric pe baza de baterii litiu-ion.

    Ca motorizare, viitorul roadster XE va primi foarte probabil noul propulsor V8 de 5,0 litri dezvoltat de Jaguar, care in versiunea standard va produce 385 CP, in timp ce varianta de varf va fi supraalimentata si va dezvolta 510 CP. De asemenea, XE Roadster va mai fi oferit cu noul motor diesel V6 de 3,0 litri, care genereaza 272 CP si 600 Nm de cuplu.

    Prima data cand Jaguar a prefigurat un roadster modern s-a intamplat in anul 2000, atunci cand a prezentat conceptul F-Type (foto).

    Se stie deja ca Guvernul Marii Britanii a alocat celor de la Jaguiar un ajutor de 23 de milioane de lire sterline (aproximativ 27 de milioane de euro) pentru grabirea dezvoltarii tehnologiilor de reducere a emisiilor de CO2. Strategia companiei britanice prevede introducerea unei versiuni ecologice a viitorarei limuzine XJ in anul 2011, la un an dupa lansarea noului model.

    Vizualizari: 1343
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »