rss

Din culisele proiectului Jaguar XE 8 super sedan

  1. 25/08/2017
  2. Categoria: Jaguar
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proiectul 8 este supravegheat de divizia de operatiuni speciale de autovehicule ale Jaguar Land Rover din Coventry, Anglia, divizia responsabila de variantele de editie limitata, cum ar fi Jaguar's F-Type SVR si Project 7, Range Rover Sport SVR si Range Rover SV Autobiography, se afirma intr-un articol din Automotive News Europe.

    Proiectul 8 construit manual este de fapt o serie limitata de 300 de masini, costand in jur de 140 000 de euro fiecare (programul este profitabil, insista compania). Ea se bazeaza pe modelul XE, sedanul sport compact al lui Jaguar.
    Dar XE nu a fost niciodata proiectat sa detina un motor V-8 de orice fel, cu siguranta nu o unitate supraalimentata de 5,0 litri in proiectul 8. Nici nu a fost proiectata sa atinga viteza de 322 km / h sau sa faca 0 pana la 60 km/h) in 3,3 secunde, abilitatile promise de Proiect 8.

    Partea frontala a masinii este mai lunga pentru a se potrivi cu rotile si anvelopele mai mari.
    Compartimentul motorului a fost reorganizat si peretele decompartimentat a fost mutat pentru a face spatiu pentru motor, sistemul de racire, conductele de frana si cablajul motorului.

    Podeaua a fost ridicata pentru a face loc unui racitor al diferentialului,  care nu a fost planificat pe XE.
    Iar pentru panourile de caroserie de pe Proiectul 8, numai usile si acoperisul din fata se importa de la masina obisnuita. Alte elemente sunt in totalitate personalizate si functionale.

    Privind in perspectiva, JLR i-a facut  loc lui  SVR sau chiar unei abordari tip Project,  pe orice placuta din gama sa, care se extinde pentru a include Range Rover Velar, crossover-ul  compact Jaguar E-Pace si Pace-ul full electric numit  I-electric.
    Jagiar spune ca se uita doar la ceea ce se poate face pentru clientii de o natura foarte specifica care si-ar dori un asemenea automobil. Depinde doar de ce se intampla in acea perioada si de ce tehnologii vor fi disponibile. "Deci nu vor exista reguli. Orice este posibil.”

    Vizualizari: 1408