rss

Jaguar, E-PACE se prezinta, in premiera mondiala. SUV-ul va fi la vanzare in Romania la inceputul lui 2018

  1. 14/07/2017
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: E-Pace
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dupa ce in 21 iunie, Jaguar dadea publicitatii un teaser cu noul E-Pace, iata ca acum s-a lansat in premiera mondiala noul SUV al marcii.

    Jaguar E-PACE este un SUV compact cu 5 locuri, care inglobeaza designul si performantele unei masini sport Jaguar intr-un automobil  spatios, practic, cu tractiune integrala. Este cel mai nou membru in gama SUV-urilor Jaguar, dupa conceptul I-PACE, primul SUV electric si F-PACE, castigator al distinctiilor „Masina anului 2017” si „Cel mai bun design 2017”. Noul Jaguar E-Pace imparte platforma tehnica cu modelele Range Rover Evoque si Land Rover Discovery Sport.

    Designul exterior este augmentarea  modelului  sportiv F-TYPE si se caracterizeaza prin grila specifica Jaguar, silueta atletica si partile laterale robuste. Jantele de 21’’ din aliaj usor, sunt oferite optional, ofera modelului E-PACE un aspect indraznet si dynamic.

    Conectivitatea digitala este disponibila in intreg habitaclul si raspunde tuturor cerintelor unei familii moderne. Sunt disponibile pana la 4 prize de incarcare de 12 V si 5 conexiuni USB, precum si un hotspot Wi-Fi 4G, care permite conectarea a pana la 8 dispozitive.

    E-PACE dispune de un habitaclu foarte spatios, raportat la segmentul din care face parte, SUV-ul compact avand o lungime totala de 4.395 mm. Ampatamentul de 2.681mm permite o calatorie in conditii excelente de confort pentru 5 persoane si ofera in spate un spatiu generos la picioare, de 892 mm, in timp ce capacitatea mare a portbagajului, de 577 litri, a fost posibila prin utilizarea unei suspensii spate cu o configuratie cu brat integrat.

    Componentele noi ale sasiului dezvoltat pentru Jaguar E-PACE maximizeaza spatiul interior si asigura o baza solida pentru calitatile dinamice de care da dovada acest model, indiferent de conditiile de deplasare. Suspensia spate cu brat integrat a permis inginerilor Jaguar sa ofere modelului manevrabilitate si agilitate excelente, fara a compromite confortul la rulare.

    Modul dinamic configurabil ofera soferului si mai mult control, prin setari individuale pentru acceleratie, transmisie automata, directie si sistemul de suspensie Adaptive Dynamics, daca este adaugat configuratiei. Sistemul Adaptive Dynamics detecteaza actiunile soferului, miscarile caroseriei si manevrarea volanului, regleaza preventiv suspensia si sasiul si adapteaza forta de amortizare, pentru a imbunatati controlul la rulare si agilitatea, in toate conditiile de deplasare.

    Sub capota, E-PACE se remarca prin gama de motoare Ingenium diesel si pe benzina, eficiente si puternice. Motorul Ingenium turbo pe benzina, ce dezvolta 300CP si echipeaza modelul E-PACE, asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 6,4 secunde si permite atingerea unei viteze maxime, limitate electronic la 243 km/h. Pentru clientii care pun accentul pe eficienta, motorul diesel Ingenium, ce dezvolta 150CP si dispune de tractiune fata, permite reducerea emisiilor de CO2 la 124 g/km.

    Sistemul de tractiune integrala Active Driveline prezent pe E-PACE este o premiera tehnologica pentru Jaguar. Configuratia inteligenta imbina tractiunea extraordinara si comportamentul unic al unui Jaguar cu propulsie. Capacitatea sistemului de a distribui cuplul motor asigura stabilitate optima, dinamica si un consum redus de combustibil, in toate situatiile.
     
    E-PACE este primul model Jaguar echipat cu noua tehnologie TFT pentru Head-Up Display. Afisajul avansat poate proiecta pe parbriz cu 66% mai multe informatii, utilizand grafica de mari dimensiuni, color si o claritate imbunatatita. Informatiile esentiale, precum viteza vehiculului si indicatiile de navigatie sunt afisate in permanenta, iar avertizarile si actualizarile aferente sistemelor multimedia, de siguranta si de confort, sunt proiectate direct in campul vizual al soferului - reducand astfel posibilitatea de a fi distras de la drum.

    Toate modelele E-PACE sunt echipate cu cea mai noua generatie a sistemului multimedia Touch Pro Jaguar. Comanda vocala, interfata cu ecran tactil cu diagonala de 10’’ si ecranul principal configurabil, asigura o interactiune rapida, simpla si intuitiva cu sistemul. Panoul de bord TFT full color, cu diagonala de 12,3’’, disponibil optional, si cele 2 sisteme audio premium dezvoltate impreuna cu Meridian, permit modelului E-PACE sa asigure tehnologia si conectivitatea de care clientii au nevoie.

    In lista de optionale pentru E-PACE se regaseste si inovativa cheie inteligenta tip bratara – Activity Key - a carei rezistenta la apa si socuri ii permite soferului sa inlocuiasca cheia masinii atunci cand practica sporturi precum atletism, inot sau ciclism.

    E-PACE First Edition este disponibil pe durata primului an complet de fabricatie si este echipat cu motorul Ingenium diesel de 180CP, sau pe benzina, ce dezvolta 249CP, cuplat la transmisia automata ZF cu 9 rapoarte. Modelele First Edition sunt create special pentru a pune in valoare designul exclusivist, performantele si functionalitatea unui E-PACE.

    Modelul R-Dynamic se remarca prin elementele sportive, cu scaune sport ce asigura o buna sustinere laterala si tapiterie cu o cusatura contrastanta, plus plafon negru Jet din stofa Morzine. Ornamentele pragurilor si pedalele din inox permit crearea unui interior orientat catre sportivitate, iar volanul imbracat in piele fina, cu inscriptia R-Dynamic si padelele schimbatorului de viteze, completeaza aspectul sportiv.

    E-PACE si E-PACE R-Dynamic sunt disponibile in versiunile de echipare S, SE si HSE, avand 5 variante de motorizare, 3 diesel si 2 pe benzina. Motorul diesel Ingenium de 2,0 litri cu 4 cilindri este disponibil in variantele de 150CP, 180CP si 240CP, iar cel turbo pe benzina, cu 4 cilindri, de 2,0 litri, in variantele de 249CP si 300CP.
    Modelul Jaguar E-PACE va fi disponibil spre vanzare, in Romania, la inceputul anului 2018.

    Vizualizari: 1814