rss

Tata va inchide una din fabricile Jaguar sau Land Rover

  1. 25/09/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, Land Rover, Tata Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda faptului ca Jaguar a lansat in ultima perioada noi modele, cum ar fi noul XF si gama XK, iar SUV-ul de lux Range Rover este inca pe val, duo-ul Jaguar Land Rover se afla in imposibilitatea de a se intoarce spre profit.
     
    Tata Motors, compania-mama, ramane increzatoare ca ambele branduri vor deveni profitabile, insa admite ca sunt necesare anumite reduceri de costuri. Mai mult, “conglomeratul” indian a declarat ca va inchide una dintre cele trei fabrici Jaguar si Land Rover din Marea Britanie, pana in 2014.

    Inca nu a fost luata o decizie finala, insa pe lista se afla uzina Jaguar din Castle Bromwich si cea care asambleaza modele Land Rover din Solihull. Oficialii companiei analizeaza acum situatia fiecarei fabrici pentru a vedea care va fi inchisa.

    La Bromwich lucreaza circa 2.000 de persoane, in timp ce pentru Land Rover depun efortul circa 5.000 de oameni.

    Nu e chiar o tragedie ca Tata Motors vrea sa concentreze doua fabrici intr-una singura, insa disponibilizarile vor fi semnificative. Mai mult, indienii au declarat ca nu vor exista concedieri obligatorii, noi locuri de munca urmand a fi create cand vor incepe asamblarea noului Range Rover LRX.

    Vizualizari: 1524