rss

Tata pregateste o infuzie de 1 miliard de lire in Jaguar si Land Rover

  1. 12/05/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, Land Rover, TATA
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mai mult ca sigur, Ratan Tata s-a asteptat de la inceput ca reabilitarea lui Jaguar si Land Rover sa coste o avere, in conditiile in care cele doua companii facusera o "pasiune" pentru mersul din prost in mai prost la nivel financiar.

    Ceva ne spune insa ca la o suma chiar atat de mare nu s-a gandit, dovada si faptul ca gigantul indian cauta ajutor bancar pentru a o acoperi.

    Suma despre care vorbim este de 1 miliard de lire sterline (pu]in peste 1,1 miliarde de euro) si este, in mare masura, o consecinta a esuarii negocierilor dintre guvernul britanic si Tata. Initial, Tata a dorit ca insularii sa garanteze un imprumut de 340 de milioane de lire sterline (in jur de 379 de milioane de euro) pe care fabricantul indian l-a luat de la Banca Europeana de Investitii.

    Guvernul britanic a refuzat sa faca acest lucru pentru intreaga suma, in schimb a cerut ca Tata sa investeasca inca 400 de milioane de lire sterline (circa 446 de milioane de euro) in Jaguar si Land Rover, pe langa cele 900 de milioane de lire sterline (aproximativ 1 miliard de euro) deja injectate de asiatici vara trecuta. Mai mult, englezii au dorit drept de veto  la nivelul deciziilor luate de conducerea Tata si in la cel al planurilor privind locurile de munca.

    Revenind la miliardul de lire sterline, sa mai spunem ca Citigroup cauta deja finantatori prin lumea bancara, ce vor trebui sa asigure banii cel tarziu pana in luna septembrie. Categoric, un an scump pentru Tata...

    Vizualizari: 1272
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »