rss

Jaguar a dat unda verde proiectului C-Type

  1. 14/01/2010
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: C-Type, Jaguar, Xj, XK, Xkr
    Vezi toate fotografiile (1)

    XK – sau geamanul sau “malefic”, XKR – este o masina pe care orice fan Jaguar pasionat de derapaje controlate trebuie sa o aiba in vedere pentru garajul de vis, insa respectivul ar face bine sa se gandeasca si la viitor.

    Si asta pentru ca, recent, britanicii au dat unda verde proiectului C-Type...

    Viitorul model cu doua usi va fi ceva mai mic decat XK, insa nu va lasati amagiti: constructia cu sasiu din aluminiu va ingloba un compartiment motor suficient de mare incat sa acomodeze un motor V8. OK, inca nu se stie sigur daca monstrul supraalimentat de cinci litri va “ateriza” sub capota lui C-Type, insa este aproape sigur ca o va face un V6 turbo nou-nout, dezvoltat in-house pe arhitectura celui V8.

    Ulterior prezentarii coupe-ului, Jaguar ar putea lansa si o versiune decapotabila, astfel incat masina sa tulbure cat mai consistent apele lui Mercedes SLK sau BMW Z4.

    Pe final, o veste ceva mai putin buna: desi se tot zvonea in ultima vreme ca englezii ar putea incepe lucrul la un XJ Coupe – practic, o alternativa interesanta in zona entry-level a GT-urilor de lux –, se pare ca, pana la urma, un asemenea proiect nu se afla in desfasurare in Coventry.

    Asadar, va trebui sa ne multumim cu putin. Dar ce putin!

    Vizualizari: 1584