rss

Jaguar Land Rover anunta pierderi anuale de 1,11 miliarde $

  1. 28/07/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, Land Rover, Pierderi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Combinate, Jaguar si Land Rover au inregistrat pierderi in anul financiar care tocmai s-a incheiat in valoare de 1,11 miliarde de dolari, in contrast cu cele 1,05 miliarde de dolari profit, in aceeasi perioada a anului precedent.

     

    "Pierderile totale recunoscute" de catre cei de la JLR - inclusiv asigurarile si alte pierderi legate de pensii - au ajuns la aproape 1,98 miliarde dolari anul trecut. Un purtator de cuvant JLR a subliniat totusi, ca aceste date se refera numai la operatiunile din Marea Britanie si ca rezultatele anului financiar anterior au fost favorizate de cresterea actiunilor Aston Martin, care au fost vandute de curand.

     

    Aceste rapoarte ale pierderilor au venit ca urmare a faptului ca JLR si proprietarul, Tata Motors-India, cauta sa incheie discutiile cu guvernul britanic pentru finantare pe termen scurt. Se presupune, insa, ca guvernul este dispus sa ofere o garantie pentru un imprumut comercial in valoare de 288 milioane dolari, care este semnificativ mai mica decat cele 825 milioane dolari pe care Tata le dorea. Un alt motiv de neintelegeri ar fi termenii imprumutului.

     

    Tata cere un termen de 12 luni, in timp ce guvernul prefera unul de 6 luni. Cu toate acestea, Guvernul se pare ca este mai interesat sa aiba reprezentanti in bordul director JLR, ca schimb pentru furnizarea garantiilor pentru imprumut.

     

    Pentru a acoperi pierderile survenite de la inceputul crizei financiare, Tata a investit mai mult de 1,65 miliarde de dolari in JLR. Tata a achizitionat Jaguar Land Rover de la Ford pentru suma de de 2.3 miliarde de dolari anul trecut, exact in perioada in care vanzarile de vehicule mari si de lux au inceput sa scada.

     

    Vizualizari: 1179
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »