rss

Jaguar va lansa la Paris un concept bazat pe XK

  1. 06/09/2010
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Concept, jaguar xe, Jaguar XK
    Vezi toate fotografiile (1)

    Jaguar sarbatoreste 75 de ani de existenta, motiv pentru care constructorul britanic va prezenta publicului de la Paris un concept ce are la baza modelul XK.

    Prototipul are rolul de a dezvalui urmatorul pas al companiei in materie de design, deci directia de stil abordata de viitoarele modele Jaguar.

    Jaguar a renuntat la look-ul retro al partii din spate, constructorul auto continuand cu ceea ce deja am observat la cele mai recente propuneri. In plus, conceptul aduce cu sine o noua grila fata, care va deveni semnatura viitoarelor sportive Jaguar.

    Jaguar va lansa pe piata noile XK Coupe si Roadster in anul 2012, insa conceptul nu ne ofera prea multe detalii in acest sens, prototipul pregatit pentru Paris fiind mai degraba o declaratie a noilor tendinte de stil generale ale constructorului, si nu un preview al modelului XK.

    Cu toatea acestea, conceptul va avea, se pare, dimensiuni mai generoase decat XK-ul actual, mutare ce ar putea fi repetata si in privinta noii generatii. Acest lucru va duce la cresterea spatiului interior, in special pentru pasagerii din spate.

    Cresterea in dimensiuni nu e intamplatoare, Jaguar planuind sa lanseze o sportiva de mai mici dimensiuni, XE, ce va fi prezentata publicului la Geneva, in primavara anului urmator.

    Vizualizari: 1499