rss

Jaguar XKR va debuta weekend-ul acesta in American Le Mans Series

  1. 25/09/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: American le mans series, Jaguar, Sport auto, Xkr
    Vezi toate fotografiile (4)

    Jaguar a anuntat inca de acum cateva luni ca are in plan sa alerge in American Le Mans Series cu un model XKR special preparat pentru a lua startul la clasa GT2. De atunci, s-a lasat linistea peste acest proiect, dar iata ca zilele acestea compania britanica a adus masina la Road Atlanta, unde participa in calificarile pentru Petit Le Mans, cursa ce va avea loc in acest weekend.

    Modelul XKR care va reprezenta Jaguar in aceasta competitie a fost pregatit in garajele echipei RSR detinute de Paul Gentilozzi, un vechi colaborator al companiei britanice in sporturile cu motor. Ca si Corvette C6.R, model pe care il va infrunta pe pista, Jaguar XKR a fost lansat mai intai ca automobil "civil", pentru ca apoi sa fie transformat intr-o masina de curse.

    Elementele aerodinamice au fost fabricate din fibra de carbon de RSR impreuna cu un colaborator din Michigan, dar de dezvoltarea aerodinamicii s-au ocupat, mai intai, chiar inginerii Jaguar.

    Echipa RSR si Jaguar, vor participa anul acesta in doar cateva curse, obiectivul lor fiind pregatirea masinii pentru sezonul 2010.

    Vizualizari: 1394
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »