rss

Sistemul de infotainment al lui Jaguar XJ, ilegal in SUA?

  1. 10/08/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: infotainment, Jaguar XJ, NHTSA, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sistemul de infotainment al lui Jaguar XJ propune un ecran dual-view care ar putea fi ilegal pe piata din Statele Unite.

    Ecranul permite soferului si pasagerului din dreapta sa vizualizeze doua lucruri diferite (spre exemplu, cel de la volan poate urmari indicatiile sistemului de navigatie, in timp ce omul de pe scaunul alaturat se poate delecta cu un film), insa NHTSA considera ideea periculoasa.

    Organizatia responsabila de siguranta traficului din SUA interzice in aceste momente montarea unui sistem de entertainment cu display-ul in consola centrala, din cauza faptului ca acesta ar putea distrage soferul. Cel montat in XJ este insa realizat tocmai in ideea de a evita acest lucru, permitandu-i pasagerului din dreapta sa se relaxeze fara a-l deranja pe cel ocupat cu condusul masinii.

    Ramane de vazut daca NHTSA va adauga o nota de subsol la respectiva lege, mai ales ca Jaguar nu este (si nu va fi) singurul care are (va avea) o asemenea tehnologie. Pana atunci insa, britanicii vor auzi doar doua cuvinte: "technically illegal".

    Vizualizari: 1553