rss

Oficial: iata noul Jaguar XJ! (cu video)

  1. 10/07/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, Jaguar XF, Jaguar XJ, Sedan, Xj

La nici 24 de ore dupa ce pe Internet au aparut primele fotografii cu modelul, noul sedan de lux Jaguar XJ a fost dezvaluit oficial cu fotografii si detalii complete.

Noul Jaguar XJ este pozitionat ca modelul premium din gama sedanurilor marcii engleze. El continua povestea de succes a modelelor XK şi XF, reprezentantd modelul cu care se doreste revitalizarea brandului Jaguar.

Din punct de vedere estetic, noul XJ este o interpretare moderna a valorilor companiei. Designul sau avangardist, cu geamurile laterale ce se incadreaza perfect in stilul aerodinamic al vehiculului, precum si performantele si confortul deosebite fac din noul model o masina perfecta.

Noul sedan de lux a preluat cateva elemente pe care le-am admirat in premiera pe XF, in special la partea frontala. Exista insa si detalii care amintesc in mod clar de Aston Martin Rapide, cu toate ca profilul atletic si liniile lungi si profilate il ajuta pe XJ sa se diferentieze de acesta.

Una dintre caracteristicile noului Jaguar XJ este acoperisul panoramic din sticla de mari dimensiuni, care nu doar creaza senzatia de lumina si spatiu la interior, ci a si permis ca linia plafonului sa fie ceva mai joasa, plonjata catre partea posterioara. Aceasta linie da masinii un aspect de coupe cu 4 usi. Partea din spate insa va atrage laude, dar si critici, asta datorita sau din cauza stopurilor verticale si a capacului portbagajului inalt.

Modelul va fi disponibil inca de la lansare atat in versiune standard, cat si cu ampatament marit cu 125 mm. Aceasta din urma ofera un plus de spatiu pentru pasagerii din spate, insa volumul portbagajului este in ambele cazuri de 520 de litri.

Habitaclul noului XJ este mai spatios si mai modern comparativ cu cel al actualului model si beneficiaza de diverse insertii cromate sau colorate in negru stralucitor care contrasteaza perfect cu tapiteria din piele. De asemenea, sedanul premium dispune de un nou instrumentar de bord cu display-uri high-definition ce ofera toate informatiile de care are nevoie soferul, care au luat locul traditionalelor ceasuri. In plus, pe monitorul touch-screen de 8 inch cu tehnologie Dual-View pot rula filme sau programe TV pentru pasageri, in timp ce soferul verifica functiile masinii si urmeaza ghidarea prin satelit.

Sub capota gasim motoare eficiente din generatia a III-a, trei pe benzina si un singur diesel. In afara de cunoscutele propulsoare V6 diesel de 3,0 litri si V8-ul de 5,0 litri, aspirat de 385 CP sau supraalimentat de 510 CP, noul Jaguar XJ va primi si motorul de 470 CP bazat tot pe V8-ul de 5,0 litri care echipeaza si XF. Toate aceste motorizari sunt cuplate la o transmisie automata ZF cu 6 trepte. Economia de combustibil si emisiile de CO2 sunt la randu-le impresionante. Versiunea diesel consuma in medie 5,8 l/100 km si degaja in aer 184 g CO2/km.

La capitolul tehnologie, noul model premium de la Jaguar este echipat cu suspensii hidraulice, Adaptive Dynamics, Active Differential Control şi Dynamic Handling.

Sasiul lui Jaguar XJ a fost realizat integral din aluminiu, folosindu-se tehnologia de proiectare aerospatiala. Astfel, greutatea masinii este mai mica decat rivalii din segment cu 150 kg.

Noul Jaguar XJ poate fi deja comandat in Europa, iar primele livrari vor debuta in ianuarie 2010. Preturile pornesc de la 60.800 de euro pentru versiunea standard cu motor V6 diesel de 3,0 litri.

Vizualizari: 1558
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »