rss

Noul Jaguar XJ: primul teaser

  1. 20/04/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Diesel, Jaguar, Xf, Xj
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numaratoarea inversa pana la debutul noii nave-amiral Jaguar a inceput, cele doua luni si jumatate ramase fiind marcate de eliberarea acestui prim teaser.

    Fotografia masinii a fost insotita si de un mic comunicat oficial, prin intermediul caruia britanicii au tinut sa ne reaminteasca ca vom fi cel putin la fel de (placut) surprinsi in privinta designului pe cat am fost la dezvelirea lui XF.

    Cum era de asteptat, poza este asa fel facuta incat, deocamdata, sa nu ne dezvaluie mare lucru din liniile masinii; pe de alta parte, trebuie sa privim dincolo de plafonul panoramic si capota cu cele doua nervuri incisive pentru a descoperi si celelalte lucruri care conteaza – arhitectura integrala din aluminiu, cu origini in industria aeronautica, si gama de motoare ce culmineaza cu V8-ul supraalimentat de cinci litri, 510 CP si 625 Nm cea a debutat sub capota lui XF-R.

    OK, aproape sigur preferatul tuturor va fi excelentul agregat diesel twin-turbo de trei litri, 271 CP si 600 Nm, care este aproape la fel de “fortos” ca si propulsorul anterior mentionat insa mult, mult mai economic (se asteapta un consum mediu de numai 7 litri/100 km).

    Nu vom comenta moralitatea acestei optiuni in cazul unui model care, in peste cinci metri lungime (chiar si in varianta cu ampatament scurt), va concentra “tone” de eleganta si bun-gust, asa ca vom incheia mentionand faptul ca momentul debutului oficial a fost fixat in ziua de 9 iulie a anului curent.

    Vizualizari: 1291