rss

Jaguar intra in hora limuzinelor ecologice cu noul XJ "Limo-Green"

  1. 11/09/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: baterie litiu-ion, BMW Active Hybrid 7, Jaguar, Mercedes S400 Hybrid, XJ Limo-Green
    Vezi toate fotografiile (1)

    Acestea sunt primele imagini ale lui Jaguar XJ “Limo-Green”, un concept-car care anunta o versiune cu propulsie hibrida ce va concura cu Mercedes S400 Hybrid si BMW Active Hybrid 7.

    Dezvoltat impreuna cu guvernul britanic, Lotus si Caparo, sedanul de lux se bazeaza pe un tandem motor pe benzina/motor electric, ultimul – alimentat de la o baterie litiu-ion – fiind capabil sa functioneze singur pe o distanta de maximum 30 de mile (aproximativ 48 km).

    Agregatul electric dezvolta nu mai putin de 195 CP si 400 Nm de cuplu, astfel incat trebuie sa ne asteptam la performante cel putin decente din partea acestui XJ “verde”.

    Cat despre propulsorul pe benzina, acesta are doar 1,2 litri si a fost special dezvoltat de Lotus pentru a indeplini rolul de generator pentru incarcarea bateriei litiu-ion.

    Astfel, cu XJ “Limo-Green” poti parcurge aproape 965 km cu un singur “plin”, distanta de-a lungul careia masina va consuma echivalentul a 5,2 litri de combustibil/100 km.

    “Tehnologia se afla inca in fazele incipiente de dezvoltare si inca mai avem mult de lucru pana sa ajungem macar sa ne gandim la productia de serie. Componentele ei sunt inca scumpe si nici nu indeplinesc standardele de calitate ale marcii noastre, insa important este ca ele exista”, a declarat Anthony Harper, seful departamentului de cercetare al Jaguar/Land Rover.

    Probabil, asta se traduce prin faptul ca vom vedea primul XJ hibrid in vreo 2-3 ani.

    Vizualizari: 1414