rss

Jaguar a construit un XJ electric

 1. 05/02/2010
 2. Categoria: Jaguar
 3. Tags: Jaguar, litiu-ion, Lotus, Xj
  Vezi toate fotografiile (1)

  Aceasta nu este in mod cert o veste care sa-i faca fericiti pe puristi, dar, intr-o era in care pana si cele mai rapide supercar-uri trebuie sa invete sa consume cu pipeta, un Jaguar XJ electric parca nu mai suna atat de tragic.

  Potrivit celor de la Autocar, compania din Coventry a terminat lucrul la un prim prototip, al carui grup motopropulsor a fost dezvoltat impreuna cu cei de la Lotus.

  Ca si alti fabricanti auto, Jaguar crede ca solutia ideala pentru ca o masina electrica sa fie utilizabila in viata de zi cu zi este cea in care un motor cu aprindere interna furnizeaza energie pentru bateriile celui ecologic. Cu alte cuvinte, un soi de propulsie hibrida in care rolurile sunt inversate.

  Avand in vedere faptul ca agregatul consumator de hidrocarburi (benzina, in cazul lui XJ) are doar rol de generator, el nu are nevoie sa fie mare si puternic; in consecinta, producatorul din Insula a decis utilizarea micului motor cu trei cilindri dezvoltat de Lotus, ce produce 47 CP din 1,2 litri.

  De partea cealalta, componenta electrica este formata dintr-un propulsor de 194 CP si 400 Nm si un set de baterii litiu-ion, despre care se spune ca imprima masinii performante decente (viteza maxima, spre exemplu, este de 180 km/h).

  Evident, clientul unei asemenea masini va fi mult mai interesat de performantele in materie de autonomie, consum si, poate, emisii poluante, iar aici cifrele comunicate de Jaguar sunt inca si mai convingatoare: 965 km intre doua plinuri, 4,95 litri/100 km consum mediu si doar 120 g de CO2 aruncate in atmosfera la fiecare kilometru. Nu e rau... daca nu te grabesti.

  Vizualizari: 1322
  Ford C-Max

  Ford C-Max

  Pret: 6.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 168.850 detalii »

  BMW 318

  BMW 318

  Pret: 14.875 EUR, An: 2017, Kilometri: 208.000 detalii »

  Toate anunturile »