rss

Jaguar XJ va avea doua versiuni performante: SV8 si XJR

  1. 18/06/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, Jaguar XJ, XFR, xjr, Xkr
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai puternic motor din gama actuala Jaguar este V8-ul de 5,0 litri, care produce 510 CP si 625 Nm de cuplu si care se afla sub capota modelelor XFR si XKR. Propulsorul se va regasi si pe noul XJ care va fi lansat luna viitoare, insa nu va fi varful de gama pentru noua gama XJ.

    Potrivit revistei olandeze Autoweek, modelul XJ va fi echipat cu versiunea supraalimentata a motorului V8 de 5,0 litri si se va numi SV8. De asemenea, va fi introdusa si o a doua varianta performanta a lui XJ, care va primi o versiune si mai performanta a aceluiasi propulsor si va fi denumita foarte probabil XJR.

    Jaguar nu a dezvaluit deocamdata nici un detaliu cu privire la modelul XJR, insa se stie deja ca noua generatie XJ va primi si un tren de rulare hibrid dezvoltat impreuna cu Land Rover, despre care britanicii sustin ca va fi mai eficient decat cel folosit de Toyota Prius. Totusi, aceasta tehnologie plug-in nu se va regasi pe nici un model performant.

    Noul Jaguar XJ va fi lansat la inceputul anului viitor si va fi disponibil atat cu ampatament scurt, cat si cu ampatament lung. Gama de motorizari va cuprinde, intre altele, propulsorul V8 de 3,5 litri si 250 CP si, ceva mai tarziu, versiunea aspirata natural a V8-ului de 5,0 litri care va produce 385 CP.

    Vizualizari: 1397
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »