rss

Jaguar Coupe sau Cabrio?

  1. 18/11/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar
    Vezi toate fotografiile (4)

    Jaguar planuieste sa produca un model rival pentru reputata serie 3 coupe de la BMW sau  pentru Audi A5. Surse jurnalistice au indicat ca modelul ar putea fi un Coupe si mai tarziu un Cabrio, ca dimensiuni si pret pozitionate sub Jaguar XK.

    foto: ©AUTOMEDIA, AUTOEXPRESS

     

    La Salonul Auto de la Frankfurt unde noua berlina de lux Jaguar XJ si-a facut debutul oficial, Mick Mohan, boss-ul pe inginerie, spunea ca Jaguar XE este un coupe sportiv sub 30.000 de lire sterline.
    Mohan a adaugat ca se va renunta la un moment dat la modelul Jaguar X-Type, si atat timp cat compania nu are un plan de a-l inlocui, exista deja proiecte pentru modele mai ieftine. El a spus ca” personal” prefer sa fac un coupe compact sa rivalizeze cu Audi A5 sau BMW seria 3 coupe. Acesta a adaugat ca atu-ul masini va veni in principal din tehnologia bazata pe platform de aluminiu. “In acest moment, compania Jaguar este sigura ca piata va absorbi noul XJ si va astepta ca in continuare business-ul sa fie intinerit de modele usor vandabile, a adaugat Mohan dupa dezvelirea lui noului XJ, si a modelelor cu facelift XF si XK,  de catre boss-ul Jaguar, Mike O’Driscoll. Mai mult, Mohan a anuntat un crossover si un pseudo 4x4 pentru Jaguar. 


    De asemenea exista planuri pentru o cabrioleta numita C-Type pozitionata in piata premium cu un pret situat intre 45-50.000 de lire sterline. Noul model va fi sub Jaguar XK, intrand in competitie cu Audi TT RS, Mercedes SLK 55 AMG sau Porsche Cayman. Fotografiile ne ilustreaza un model luxos, cu un design interesant cu grila lui XJ si un aranjament al farurilor cel putin distinct.
    Noul Jaguar C-Type poate primi un acoperis fix sau poate fi un roadster. Despre motorizare sursele precizeaza ca este vorba de cel mai nou V8 de 5.0 litri cilindree, care dezvolta 380 CP sau un bi-turbodiesel. Jaguar spune ca va exista si o versiune R motorizata cu temutul V8 supercharged de 510 CP.

    Similar cu Jaguar XK, atat coupe-ul cat si roadster-ul vor avea sasiu din aluminiu si caroserie monococa cu panouri din aluminiu extrudat. Inca nu avem date referitoare la greutatea totala a celor doua automobile.

    Vizualizari: 1532