rss

Jaguar va opri productia lui X-Type la sfarsitul anului

  1. 16/07/2009
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Auto economie, Jaguar, productie, X-Type
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nevoia de a reduce cheltuielile este pur si simplu prea mare la Jaguar-Land Rover, astfel ca patronii indieni au hotarat sa opreasca productia celui mai mic model din gama. Ultimele exemplare vor parasi portile fabricii din Halrwood spre sfarsitul acestui an.

    X-Type oricum nu mai avea prea mult de trait, caci, de n-ar fi fost criza economica, urma sa paraseasca “podiumul” la mijlocul lui 2010, dar TATA nu-si mai permite acest lux.
    Incheierea productiei mai inseamna si concedierea a inca 300 de angajati, plus alte economii substantiale izvorate din desfiintarea liniilor de asamblare.

    Grupul Jaguar-Land Rover in ultimele zece luni a pierdut aproximativ 520 milioane de dolari, in timp ce vanzarile au scazut cu 28%. Desi compania britanica a prezentat noul XJ, analistii sustin ca nu-i deloc sigura revigorarea companiei.

    Pierderea “mezinului” nu va afecta prea mult rezultatele companiei, caci niciodata nu s-a vandut prea bine. X-Type a fost introdus la presiunile fostului proprietar, Ford, care dorea sa creasca cifra de afaceri a companiei din Coventry.
    Planul initial estima un volum anual de 100.000 de exemplare, dar targetul n-a fost atins niciodata si in opt ani abia s-au comercializat 350 de mii de unitati.

    Momentan nu exista vesti sau zvonuri despre un urmas, Jaguar concetrandu-se mai degraba pe clasele superioare din segmentul premium.

    Vizualizari: 1135