rss

Honda crede in piata vehiculelor electrice

  1. 04/11/2010
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Honda, , Nissan Leaf, vehicule electrice,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu ocazia unui test-drive desfasurat in partea de nord a metropolei Tokyo, Takanobu Ito (care a preluat functia de CEO Honda anul trecut) a spus ca exista potential pentru o cerere mare pentru automobilele alimentate de baterii electrice.

     

    Aceasta este cea mai puternica aprobare a acestei tehnologii pe care predecesorul sau a descris-o mult timp ca fiind nerealista si deloc practica. Honda a anuntat in iulie anul trecut ca intentioneaza sa lanseze un plug-in hibrid si o masina complet electrica in 2012. Prin lansarea platformei hibride plug-in, Honda recupereaza din timpul pierdut ani la randul, cand nu a acordat prea mult credit acestei tehnologii. In toata aceasta perioada, ceilalalti producatori auto au evoluat in aceasta directie, iar Honda va trebui sa tina pasul. Ito a spus ca deja peisajul auto incepe sa dea semne ca ar putea exista o piata pentru vehiculele electrice.

     

    Takeo Fukui si alti directori Honda considera masinile care functioneaza cu celule de hidrogen drept cea mai buna alternativa pentru maşinile cu motor cu combustie, deoarece acestea au o autonomie similara, de 500-600 km - spre deosebire de cea limitata a vehiculelor electrice.

     

    De exemplu, dupa o incarcare completa, Nissan Leaf ar putea fi condus numai 160 km. Montarea mai multor baterii pentru a extinde autonomia ar face ca masina sa devina extrem de costisitoare. Leaf, care merge la vanzare luna viitoare, va deveni prima masina electrica de volum din lume. Ito a fost de acord insa cu declaratiile facute de Nissan si partenerul sau, Renault SA, conform carora "nu toata lumea are nevoie sa conduca 500 km pe zi."

    Totusi, Ito a refuzat sa faca speculatii cu cu privire la cat de mult s-ar putea extinde piata vehiculelor electrice sau cat de curand.

    Vizualizari: 1630