rss

Planuri de viitor la Honda: hibride si masini mici

  1. 26/10/2009
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Honda, Takanobu Ito
    Vezi toate fotografiile (1)

    Takanobu Ito, director executiv la Honda, a creionat in cateva cuvinte directiile generale pe care compania nipona le va urma in viitorul apropiat.

    Oficialul din Tara Soarelui Rasare a declarat ca Honda a renuntat la ideea lansarii unui succesor pentru sportivul NSX, insa are in program un autovehicul micut, destinat transportului in oras, care va fi plasat sub Jazz atat ca dimensiuni, cat si ca pret. Acesta va fi lansat mai intai in tara de origine, debutul pe celelalte piete ale lumii urmand sa se produca la o data ulterioara.

    De asemenea, Ito a afirmat ca producatorul japonez nu este interesat, momentan, de masinile electrice, propulsate strict de motoare alimentate de baterii, ci va continua sa fabrice doar modele hibride.

    Acestea vor fi impartite in doua categorii: cele plasate sub Civic ca dimensiuni vor fi dotate cu un singur motor electric, in timp ce modelele mai mari vor beneficia de aportul a doua unitati electrice.

    Pentru a reduce emisiile de CO2, inginerii Honda iau in calcul posibilitatea micsorarii cilindreei, masura din ce in ce mai agreata de toti marii constructori auto mondiali.

    In final, o veste proasta si pentru fanii europeni ai marcilor de lux: brand-ul Acura nu va fi adus in Europa.

    Vizualizari: 1211