rss

Honda a depasit Toyota la cota de piata din SUA

  1. 22/02/2010
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Ford, Honda, recall, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Honda a devenit liderul pietei auto din Statele Unite, depasind astfel Toyota, care trece in prezent printr-o criza de imagine grava.

    Asadar, acum numarul unu dupa cota de piata este Honda, care a beneficiat de multiplele rechemari in service anuntate de Toyota, conform anchetei realizate de TrueCar.com si citata de AFP.

    Astfel, cota de piata a grupului Toyota a scazut cu 5,4 puncte procentuale, de la 17,5% in primele trei saptamani din ianuarie, la 12,1% in perioada 21 ianuarie-15 februarie.

    Honda a preluat astfel pozitia de lider, cu o cota de piata de 13%, in urcare fata de nivelul de 11,2% din primele trei saptamani ale lunii ianuarie.

    Constructorul american Ford a fost, de asemenea, avantajat de declinul Toyota, cota sa de piata avansand de la 10,6% la 11,7%.

    Ancheta se refera numai la vanzarile cu amanuntul si nu ia in calcul vanzarile de flote catre companii si inchirierile auto.

    Pe 21 ianuarie, Toyota a anuntat ca recheama in service 2,3 milioane de autoturisme din Statele Unite, din cauza riscurilor de blocare a pedalei de acceleratie, dupa ce in septembrie rechemase alte 4,2 milioane de masini.

    Vizualizari: 1665