rss

Detroit 2009: Honda Insight

  1. 12/01/2009
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Honda, Insight
    Vezi toate fotografiile (7)

     

    Pentru galerie foto click aici

    Cel mai nou model hibrid  Honda, Insight, si-a facut debutul mondial la salonul Auto din Detroit, America de Nord. Insight, modelul 2009, defineste o noua etapa in evolutia tehnologiei hibride prin folosirea unei versiuni noi a sistemului hibrid IMA,  mai rentabile ca pret, fiind astfel mai accesibila  clientilor de hibrizi din intreaga lume, prin combinarea unui consum de combustibil de 4,4 liri/ 100 km si doar 101 g/km de emisii CO2.

     Hatchback-ul cu 5 usi imprumuta din caracteristicile stilului cat si din eficienta aerodinamica a modelul FCX Clarity alimentat cu celule de combustibil. Pentru a evidentia profilul dinamic, Insight a fost proiectat cu un centru de greutate coborat si un spatiu generos pentru un automobil cu  5 locuri, oferind clientilor atat manevrabilitate cat si un interior extraordinar de flexibil.
    Pentru ca soferii de Insight sa beneficieze la maxim de tehnologia hibrid de la Honda, noul model are o noua caracteristica interactiva, tehnologie bazata pe un sistem de a asistenta a soferului care ajuta la reducerea consumului de combustibil,  numita sistemul Ecological Drive Assist ( Eco Assist).

    Eco Assist imbina mai multe functii:
    •    Functionalitatea ECON activata optimizeaza controlul asupra transmisiei, motorului si trenului de rulare si economiseste combustibil.
    •    O functie  care foloseste o culoare de fundal pe vitezometru pentru a oferi indrumare instantanee in vederea atingerii unui consum redus
    •    O functie care inregistreaza  economia de combustibil si ofera informatii asupra eficientei sofatului intr-un anumit moment sau chiar cumulat asupra stilului de a conduce vehiculul pe o perioada indelungata.

    Elementele cheie de siguranta sunt reprezentate de Sistemul Advanced Compatibility Engineering (ACE), care ofera o siguranta sporita pasagerilor si ajuta la diminuarea  coliziunilor cu alte vehicule; sase airbag-uri, incluzand  pe cel al soferului si al pasagerului, cele laterale si tip cortina, cat si un design frontal al automobilului menit sa diminueze impactului pietonilor.

    Alte echipari standard la noile modele Insight  includ divizarea 60/40 a banchetei, aer conditionat automat, geamuri actionate electric, sistemul Vehicle Stability Assist (VSA - controlul stabilitatii si tractiunii), volan reglabil pe adancime si  inaltime, sistem audio MP3 dotat cu conector audio auxiliar cu un sistem de control al volumului adaptabil la viteza (Speed-Sensitive Volume Control).

    Unele modele Insight sunt prevazute cu Cruise Control, un sistem cu 6 difuzoare si interfata USB, padele pentru schimbat viteza amplasate in spatele volanului si un sistem de navigatie prin satelit cu recunoastere vocala.

    Modelul Honda Insight este echipat  cu un motor din aliaj de aluminiu de1,3 litri SOHC i-VTEC, cuplat la o cutie de viteza cu transmisie continua variabila - CVT. Motorul termic este caracterizat de o inalta eficienta si de frecari interne foarte mici facand din acesta, impreuna cu IMA (Integrated Motor Assist) , un hibrid economic cu emisii reduse.

    Sistemul IMA include un motor electric avand 14 CP, un revolutionar grup de acumulatori, si un sistem compact de gestiune electronica IPU (Intelligent Power Unit) – fiind capabil sa acumuleze energia cinetica a autovehiculului pe durata franarii si decelerarii, furnizand putere suplimentara motorului termic atunci cand este necesar. Ansamblul ultra-compact al acunulatorilor si al unitatii de gestiune electronica (IPU) este pozitionat pe podeaua portbagajului, facand posibila rabatarea banchetelor spate 60/40, devenind astfel un hibrid cu un volum util marit.


    Vizualizari: 1811