rss

Fabrica de zvonuri: Honda Civic Type-RR hatchback, by Mugen

  1. 15/06/2009
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Civic type-r, Hatchback, Honda, Mugen, Sedan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit celor de la Evo, tunerul oficial al casei Honda, Mugen, se pregateste sa lanseze o versiune si mai sportiva a deja naravasei Civic Type-R hatchback.

    Divizia constructorului nipon are deja in palmares o “isprava” asemanatoare, consumata cu ceva timp in urma la dezvelirea sedanului Mugen RR.

    Bazat pe versiunea sedan a lui Civic, Mugen RR a fost construit intr-o serie limitata la doar 300 de unitati care, in ciuda unui pret de aproximativ 38.750 de $, s-a vandut in numai 10 minute.

    Daca va exista si un Type-RR hatchback, asteptati-va sa beneficieze de pe urma unei liste asemanatoare de modificari tehnice: diminuarea masei proprii (Mugen RR avea cu 10 kg mai putin decat un Type-R sedan), suplimentarea numarului de cai putere (de la 200 CP la 240), cresterea cuplului maxim cu 10%, efectuarea a numeroase upgrade-uri la nivelul trenului de rulare (suspensii, frane, roti) si, evident, redecorarea interiorului cu “scoici” Recaro.

    Cei de la Evo spun ca japonezii planuiesc chiar si eliminarea banchetei din spate, astfel incat Type-RR sa mai elimine niste kilograme si, evident, sa devina si mai atractiv pentru puristi.

    Acestia vor trebui insa sa puna de pe-acum bani la ciorap: daca va fi fabricat, noul bolid Honda va avea un pret de aproximativ 41.000 de euro. Ceea ce inseamna ca lotul se va vinde in vreo 12 minute...

    Vizualizari: 1788