rss

Ford pregateste un motor Ecoboost 1.0 in trei cilindri

  1. 03/06/2011
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: B-Max, Ecoboost, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt un nou propulsor  1.0 litri EcoBoost in trei cilindri, cel mai mic motor dezvoltat pana in prezent de producatorul american. Tot atunci, constructorul auto va lansa o noua transmisie automata cu opt rapoarte.

    Ford a preferat sa tina sub lacat performantele tehnice ale unitati, rezumandu-se la o simpla comparatie ce dezvaluie faptul ca  noul EcoBoost de 1.0 litri va oferi putere si cuplu similare sau chiar mai bune decat majoritatea motoarelor pe benzina de 1.6 litri cu aspiratie normala. Asadar, puterea s-ar putea situa in jurul valorii de  90-100 CP.

    Noul motor cu trei cilindri va echipa modele gama globala Ford, avand un rol important pana si pe piata din America.

    Propulsorul Ford EcoBoost de 1.0 litri fost prezentat prima oara la Beijing anul trecut si echipa prototipul Ford Start. Ulterior, unitatea a fost implementata si pe noul Fird B-MAX, lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

    Informatiile tehnice complete vor fi facute publice in cadrul marelui eveniment auto de la Frankfurt, unde va fi prezentata si o noua transmisie automata cu opt rapoarte, dezvoltata integral de Ford, fara ajutor extern.

    Vizualizari: 5070