rss

Din Ford Ranger va deriva un SUV

  1. 25/10/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: ford ranger, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Din noul pick-up Ford Ranger va deriva un SUV, dupa cum informeaza Wards Auto, modelul rezultat urmand a fi lansat si pe pietele din Europa.

    Versiunea SUV Ranger face parte din proiectul T6 Ford Australia si presupune dezvoltarea unui off-roader cu sapte sau opt locuri. Acesta ar trebui sa aiba debutul comercial in 2012, concurand astfel cu Nissan Pathfinder, versiunea off-road a pick-up-ului Navara.

    Construirea unui astfel de model nu este un lucru deloc strain pentru Ford, constructorul american dezvoltand si in trecut o versiunea SUV Ranger, ce este comercializat pe unele piete din Asia sub numele de Everest.

    Cu toatea acestea, pentru Europa producatorul auto va depune ceva mai multe eforturi in materie de design si siguranta, SUV-ul urmand a se pozitiona deasupra Ford Kuga.

    Pe cealalta parte, planurile constructorului auto privind modelele „verzi” sunt destul de precise: Primele modele hibride si electrice Ford pentru Europa vor fi construite la uzina Ford din Valencia, in Spania.

    Se vor produce asadar doua versiuni hibride bazate pe Ford C-MAX, un vehicul hibrid-electric (HEV) si un vehicul hibrid plug-in electric (PHEV). Vehiculele vor fi disponibile in Europa in 2013.

    Vizualizari: 1870