rss

Autostrada Bucuresti-Constanta, finalizata pana la sfarsitul lui 2011

  1. 11/11/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: autostrada, , Bucuresti-Constanta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autostrada Bucuresti-Constanta sau Autostrada Soarelui sau A2, dupa cum preferati sa o numiti, va fi finalizata in 2011. Cel putin asa se lauda Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

     

    “Pana la sfarsitul anului 2011 vom putea merge cu totii de la Bucuresti la Constanta pe autostrada. Nu vom mai accepta nici o intarziere si am somat firmele sa-si faca treaba”, a declarat aceasta pentru Gandul.

     

    Totusi nu se stie cati km vor fi gata in 2011, deoarece nu se stie ce suma de bani va fi repartizata investitiilor in infrastructura, a mai adaugat Boagiu.

     

    De curand am aflat ca pretul unui km de autostrada va fi cuprins intre limitele standard de 5,05 milioane de euro si 6,1 milioane de euro, fara TVA, in timp ce reparatia capitala a unui km de cale ferata va vosta 1,19 milioane euro, fara TVA, dupa cum reiese dintr-un proiect de HG realizat de Ministerul Transporturilor.

     

    Standardele de cost se vor actualiza periodic sau de fiecare data cand este necesar, prin hotararea Guvernului, la propunerea Ministerului Transporturilor, in functie de evolutia progresului tehnic si al preturilor resurselor specifice in domeniul infrastructurii in transporturi si/sau pe baza solicitarilor fundamentate de alte organe de specialitate.

     

     

    Potrivit anexei documentului, costul standard pe kilometru pentru autostrazi extraurbane in zona de deal si de ses este de 5,05 milioane euro, iar pentru acelasi tip de autostrada in zona de munte se ridica la 6,1 milioane euro.

    Vizualizari: 2505