rss

Vrei de pe eBay: Benetton Ford, monopostul cu care Schumi a castigat primul titlu in F1

  1. 12/11/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Benetton Ford, Ebay, Formula 1, Michael Schumacher
    Vezi toate fotografiile (2)

    Ne-am obisnuit ca pe eBay sa gasim tot felul de autovehicule rare sau chiar unice, asa ca nu ne surprinde absolut deloc ultima descoperire: Benetton Ford, monopostul de Formula 1 cu care Michael Schumacher a castigat in 1994 primul titlu din cariera.

    Masina (da, este chiar bolidul cu care Schumi a intrat in Damon Hill pentru a-l scoate din lupta in ultima cursa a sezonului din '94, adjudecandu-si astfel trofeul suprem cu numai 1 punct avans in fata britanicului) a fost complet restaurat si se afla in stare perfecta de functionare, iar vanzatorul mai pune la bataie alte doua seturi de roti si anvelope, mai multe piese de schimb si un laptop cu ajutorul caruia pot fi monitorizate diverse functii ale masinii.

    Motorul Ford-Cosworth V8 de 3,5 litri a fost si el reconditionat, sarcina ce a cazut in grija britanicilor de la Langford Performance Engineering.

    Licitatia se va inchide abia luni, astfel ca fanii septuplului Campion Mondial de Formula 1 mai au destul timp la dispozitie pentru a aduna maruntii din casa. Dar cred ca suma de 2,6 milioane euro - la cat a urcat licitatia pana in acest moment - ii va descuraja pe cei mai multi...

    Vizualizari: 1356