rss

Senatul a aprobat garantiile pentru Ford

 1. 23/03/2010
 2. Categoria: Ford
 3. Tags: B-Max, Craiova, Ford
  Vezi toate fotografiile (1)

  Senatul si-a dat acordul asupra legii pentru ratificarea Acordului de garantie dintre Romania si BEI privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente Contractului de finantare in valoare de 400 milioane euro pentru modernizarea fabricii Ford de la Craiova.

  Legea a fost primita cu 73 voturi "pentru", 3 abtineri si niciun vot "impotriva". Acordul de garantie a fost adoptat si de Camera Deputatilor pe 17 martie, in procedura de urgenta. Senatul este Camera decizionala.

  Dupa consultarile cu partidele desfasurate recent la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu le-a transmis reprezentantilor formatiunilor parlamentare sa grabeasca procedura de aprobare a eliberarii garantiilor statului roman pentru investitia constructorului auto american la uzina de la Craiova.

  "Va este cunoscut probabil ca Ford pregateste lansarea in productie a unui nou model de automobil. Din pacate, stationarea indelungata a proiectului in Parlament risca sa intarzie lansarea noului proiect, iar asta inseamna locuri de munca", a subliniat seful statului.

  Ford va produce in Romania modelul B-Max, un monovolum de clasa mica pe care grupul american urmeaza sa il lanseze pe piata.

  Vizualizari: 3472