rss

Senatul a aprobat garantiile pentru Ford

  1. 23/03/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: B-Max, Craiova, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Senatul si-a dat acordul asupra legii pentru ratificarea Acordului de garantie dintre Romania si BEI privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente Contractului de finantare in valoare de 400 milioane euro pentru modernizarea fabricii Ford de la Craiova.

    Legea a fost primita cu 73 voturi "pentru", 3 abtineri si niciun vot "impotriva". Acordul de garantie a fost adoptat si de Camera Deputatilor pe 17 martie, in procedura de urgenta. Senatul este Camera decizionala.

    Dupa consultarile cu partidele desfasurate recent la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu le-a transmis reprezentantilor formatiunilor parlamentare sa grabeasca procedura de aprobare a eliberarii garantiilor statului roman pentru investitia constructorului auto american la uzina de la Craiova.

    "Va este cunoscut probabil ca Ford pregateste lansarea in productie a unui nou model de automobil. Din pacate, stationarea indelungata a proiectului in Parlament risca sa intarzie lansarea noului proiect, iar asta inseamna locuri de munca", a subliniat seful statului.

    Ford va produce in Romania modelul B-Max, un monovolum de clasa mica pe care grupul american urmeaza sa il lanseze pe piata.

    Vizualizari: 3610
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »