rss

Pilotul echipei Ford Abu Dhabi a castigat raliul Finlandei

  1. 05/08/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pilotul echipei de raliuri BP Ford Abu Dhabi, Mikko Hirvonen, a castigat raliul Finlandei, in fata fanilor din orasul sau natal, Jyvaskyla.

     

    Hirvonen, alaturi de copilotul Jarmo Lehtinen, a invins in legendarul raliu cu un avans de 25,1 secunde, distantandu-se la trei puncte fata de ocupantul locului secund, cu numai trei runde inainte de finalul campionatului. A fost cea de-a treia etapa in care Hirvonen s-a impus decisiv si a patra victorie consecutiva a echipei Ford in sezonul 2009.

     

    Coechipierii Jari-Matti Latvala si Miikka Anttila, piloti ai Focus RS WRC, s-au alaturat pe podium, revendicand locul trei. In ciuda problemelor de sanatate cu care s-a confruntat in decursul zilei de sambata, Latvala a urcat pe podiumul raliului sau national. Rezultatele au micsorat diferenta de punctaj a echipei Ford in batalia pentru titlul constructorilor la 14 puncte si au incheiat o saptamana perfecta, in care Ford si-a anuntat extinderea angajamentului in cadrul WRC pentru urmatorii doi ani.

     

    Raliul Finlandei, runda a noua din seria de doisprezece a acestui campionat, este recunoscut drept cea mai rapida etapa.

     

    Faimos pentru sariturile extraordinare pe care le executa la volanul modelului Focus RS WRC, Latvala a marcat tabela vitezelor, atingand o viteza medie de 131.56 km/h in cadrul penultimei probe super speciale. Numai in cateva dintre cele 23 de teste de viteza desfasurate pe pietrisul finlandez, pe o lungime totala de 345.15 km, viteza medie inregistrata a coborat sub 120 km/h, in ciuda ploilor puternice de sambata dimineata.

     

    Raliul Australiei revine luna viitoare in seria de competitii, pentru prima data dupa anul 2006. Noul raliu traverseaza tara si are ca baza zona Kingcliff, New South Wales, in perioada 3-6 septembrie.

     

    Vizualizari: 904