rss

Octombrie excelent pentru Ford Europa; americanii sunt pe doi la vanzari, dupa Volkswagen

  1. 12/11/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Fiesta, Ford Europa, Ka, Rabla, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi vanzarile lui Ford Europa au scazut cu 1% in luna octombrie, divizia europeana a concernului american a reusit sa creasca cu 13% pe 19 dintre cele mai importante piete ale Batranului Continent.

    In respectivele zone, Ford se lauda cu o cota de piata de 8,8% – cea mai mare valoare la nivelul unei singure luni din 1997 incoace.

    Potrivit declaratiilor lui Ingvar Sviggum, boss-ul departamentului de marketing, vanzari si service, Ford a avut in Europa cel mai bun octombrie din ultimii 12 ani, ajutat de vanzarile lui Fiesta si Ka; totusi, o buna parte dintre merite trebuiesc acordate programelor de tip “Rabla”, care au scos din dificultate multi producatori de pe cel mai mic dintre continentele locuite.

    Momentan, suntem in mod cert pe locul doi in topul celor mai vandute marci din industria auto europeana”, a declarat Sviggum. Totodata, el a mai tinut sa mentioneze si faptul ca ponderea clientilor privati este din ce in ce mai mare, 64% dintre masinile vandute luna trecuta ajungand la acest gen de consumatori (fata de doar 48% in octombrie 2008).

    Cele mai de succes modele pentru Ford sunt Ka si Fiesta: primul s-a vandut in 90.500 de unitati de-a lungul perioadei ianuarie-octombrie 2009, in timp ce fratele sau mai mare a depasit deja pragul celor 500.000 de unitati comercializate de la lansare.

    Chiar si asa insa, nivelul vanzarilor lui Ford Europa se afla inca sub pragul celor de anul trecut, cand, pe primele zece luni, americanii au vandut aici cu 10% mai multe masini. Sa vedem ce va fi in 2010...

    Vizualizari: 1347