rss

Noul Ford B-Max va fi produs la Craiova

 1. 28/01/2010
 2. Categoria: Ford
 3. Tags: Econetic, Ford, ford b-max, Ford romania, Fusion
  Vezi toate fotografiile (1)

  Ford a anuntat in mod oficial ca viitorul minivan B-Max, inlocuitorul lui Fusion, va fi produs in Romania, la uzina din Craiova. Noul model va fi construit pe platforma noului Fiesta si va iesi de pe linia de asamblare la jumatatea acestui an.

  Ford Romania va primi un imprumut de 400 de milioane de euro din partea Bancii Europene de Investitii (BEI), care va fi destinat investitiilor necesare pentru producerea acestui model.

  Noul Ford B-Max va primi o gama de motorizari ce va contine noua generatie de propulsoare turbo pe benzina de mica cilindree dezvoltate de Ford. Intre acestea isi va face loc unul de 1,0 litru, care va produce intre 90 si 110 cai-putere, precum si un benzinar de 1,6 litri si 148 CP. Variantele diesel de 1,6 litri vor dezvolta intre 89 si 108 CP si se vor bucura de un consum si de emisii CO2 mici. Ceva mai tarziu este posibil sa fie introdusa si o versiune ecologica B-Max ECOnetic.

  Din punct de vedere estetic, viitorul monovolum de clasa mica va semana cu conceptul Iosis, care a fost dezvaluit anul trecut la Salonul Auto de la Geneva.

  Oficialii Ovalului Albastru intentioneaza sa produca in acest an 30.000 de exemplare, iar dupa 18 luni de la inceperea productiei sa ajunga la un volum de 250.000 de exemplare anual. Noul B-Max este cel de-al doilea model pe care Ford il va construi la Craiova dupa utilitara Transit Connect.

   

  Vizualizari: 3355